DAAD Bursu

Kariyer Merkezi’nden Alman Akademik Değişim Servisi Bursu Tanıtımı!

İstanbul Üniversitesi Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin organize ettiği “Alman Akademik Değişim Servisi (DAAD) Bursu” ile ilgili bilgilendirme toplantısı, Edebiyat Fakültesi Alman Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı okutmanı Robert Wegener’in katılımıyla 6 Aralık 2013 Cuma günü saat 13.30’da Merkez binamızda yapılacaktır.

Alman Akademisyen Değişim Servisi (DAAD) Burs Nedir?

Alman Akademisyen Değişim Servisi (DAAD), Alman üniversitelerin ortak uluslararası akademisyen etkileşimini geliştirmek amacıyla kurulmuştur. DAAD tarafindan Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora öğrencilerine yönelik çeşitli burslar verilmektedir. DAAD burslarının en önemli özelliği karşılıksız olmalarıdır. Burslar öğrencilerin dersteki performansının (Not ortalamasının 3’ten aşağı olmaması) yanı sıra motivasyonlarına göre verilmektedir. Uzun vadeli burslar içinse Türk ve Alman profesörlerden oluşan ortak heyetler tarafından mülakat yapılmaktadır.

Robert Wegener kimdir?

24.11.1980’de doğan Robert Wegener, 2000 yılında Berlin Freie Üniversitesi Alman Dili ve Edebiyatı ve Tarih Öğretmenliği bölümünde okudu. Buna ek olarak Almanca Yabancı Dil eğitimi alıp Çukurova Üniversitesi bünyesinde 2003-2004 yıllarında staj yaptı. Üniversite eğitimini tamamladıktan sonra 2007-2008 yıllarında DAAD’nin (Alman Akademisyen Değişim Servisi) bursuyla Gazi Üniversitesi’nde dil asistanı olarak çalıştı. 2008 yılında iki yıllık öğretmenlik stajını yapmak üzere Almanya’ya döndü. Eylül 2010’dan itibaren İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Alman Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı’nda DAAD okutmanı olarak görevini sürdürmektedir. Ders vermenin yanı sıra Almanya’daki öğrenim ve burs imkanları ile ilgili danışmanlık yapmaktadır.

01 Aralık 2013